[Cut-1]. Του λέει “έλα μωρό μου, ξάπλωσε στον καναπέ, να, ακούμπα στα πόδια μου, δεν με βαραίνεις”. Καθιστή, τον χαϊδεύει απαλά. “Τι τύχη που σ’ έχω”, ψιθυρίζει παραδομένος, κουρνιάζοντας διαγώνια επάνω της.
Η κατάσταση είναι έτσι που πίσω, στη μνήμη του, τρέχουν μόνο ζεστές σκηνές περασμένων της ζωής του.
Φωτίζουν τη σημερινή αυτή γαλήνια, στιγμή απαλά από τον μακρινό τους χρόνο, ήρεμες, σίγουρες, όπως το χέρι της.
Μπροστά, τη φαντασία για το μέλλον γεμίζουν μόνο εικόνες που ανασαίνουν αργά, χορτάτες από τη ζέστη της τωρινής στιγμής που τις γεννά.

[Cut-2]. Του φωνάζει βραχνά “να χαθείς! είσαι απαράδεκτος! απαίσιος!…”. Της λέει σφυριχτά, πετώντας σαν λεπίδια τις λέξεις μέσα από τα δόντια του “θα το μετανιώσεις βρωμιάρα! θα δεις…”.
Η κατάσταση είναι έτσι που πίσω, στη μνήμη του, ξεπετιούνται μόνο σκηνές δύσκολης ζωής που γρατζουνάνε – αμείλικτα μαύρα ξεφτίδια της αγωνίας και του τίποτα.
Μπροστά, σε μια φαντασία του για ένα μέλλον που εκτείνεται μόλις λίγες ώρες πιο πέρα, δεν χωρούν πολλά πράγματα. Χωρά μόνο μια ατζέντα που θα ξεφυλλίζει γρήγορα, νευρικά, να βρει πρόσωπα διαθέσιμα για παρηγοριά.
Γιατί ήδη το νιώθει, θα χρειαστεί απεγνωσμένα τουλάχιστον κουβέντα (ή και κάποιο πασπάτεμα – ακόμα καλύτερα), μόλις τα καταφέρει και φύγει από τη μέγαιρα.

[Cut X]. Στο φόντο μιας ζεστής αγκαλιάς, το πριν και το μετά μας παίρνουν μια κάποια γεύση. Στο φόντο ενός χαλασμού, μία άλλη. Καμία από τις δύο γεύσεις δεν είναι πιο πραγματική.

Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη πιθανή γεύση του χρόνου μας. Γιατί και ο περασμένος και ο επερχόμενος χρόνος μας δεν είναι παρά δυο κώνοι.
Ένας βιωμένης και ένας αναμενόμενης ζωής, που ξεχύνονται μεν μπροστά μας και πίσω μας, αλλά πάντα ενώνουν τις κορυφές τους σ’ ένα ελάχιστο σημείο: στο δικό μας κινούμενο τώρα.

Αμφότεροι περιμένουν να αναδείξουν ακριβώς και μόνο τις περιοχές βιωμένης και αναμενόμενης ζωής που χρειάζεται να δει το πολύ συγκεκριμένο τώρα μας, φωτισμένες όπως ακριβώς χρειάζεται να τις δει αυτό το πολύ συγκεκριμένο τώρα μας.
Για να μπορέσει να προχωρήσει στην επόμενη θέση του.

Ό,τι και να κάνουμε, όσο και αν μπερδευόμαστε, κάθε τώρα μας έχει μια απίστευτη ικανότητα. Κάθε φορά, ανάλογα με αυτά που το συνθέτουν, μπορεί να γεννά από το ίδιο υλικό, τη μοναδική και πολύτιμη ζωή μας, μια άλλη ιστορία μας και μια άλλη προφητεία για τα επερχόμενα.
Στην ουσία, μπορεί να γεννά διαφορετικές περασμένες εικόνες μας και πιθανές διαφορετικές αντανακλάσεις μας στις επόμενες μέρες μας

[Coda]. Αποκοιμιέται στη ζεστή αγκαλιά της. Ή, βροντά οργισμένος πίσω του την πόρτα. Tο τώρα, πάντως, προχωρά στην επόμενη θέση του.

Post A Comment

Ένα οδοιπορικό στην ύπαρξη και τη στιγμή, στα μυστήρια της ανθρώπινης εμπειρίας και της προσωπικής πραγματικότητας, στον καθρέφτη και τις Σκιές των ματιών του Άλλου – (Το 1ο βιβλίο μου, Μάιος 2017)

On my approach PSP, for improvised embodied interaction

25 μικρά κείμενα και εικόνες για τον έρωτα, την αγάπη, τον πόθο και τη ζωή [Τετράδιο Α] – (Το 3ο βιβλίο μου, Φεβρουάριος 2018)

Δείγματα παρουσιάσεων διαφορετικής θεματολογίας, για γόνιμη ανταλλαγή πομπών – δεκτών [Σκρά 12, Θεσσαλονίκη]

Μια επίσκεψη στα άδυτα των στιγμών και των ημερών μας – (Το 2ο βιβλίο μου, Ιανουάριος 2018)

…από αυτά που θα ήθελα να είχα πει εγώ αλλά με πρόλαβαν άλλοι…

Κάποιες δραστηριότητες και συνεργασίες – αυτόνομες ή περιοδικές

Σκόρπιες σημειώσεις για μικρά και μεγάλα πράγματα και για ό,τι ξεπετιέται μέσα μου με διάφορες αφορμές

Αποσπάσματα του βιβλίου μου «Σκιά: ο σιωπηλός σύντροφος στο ταξίδι της ζωής μας»

Βίντεο με κείμενο που διαβάζεται ζωντανά, με συνοδεία μουσικής και ξενάγηση σε λεπτομέρειες των εικόνων του βιβλίου

Αποσπάσματα του βιβλίου μου «Σημιειώσεις για σένα»

Περιεχόμενα, οπισθόφυλλο, συντελεστές, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ πολλών σελλίδων

Επιλογές από το κείμενο ως σύντομες αυτόνομες αναρτήσεις

Αποσπάσματα του βιβλίου μου «Ο χορός των θαυμάτων: τα μεγάλα ταξίδια στα μικρά βήματα»

Συντελεστές, περιεχόμενα, οπισθόφυλλο, σταδιακή ανάρτηση ΟΛΩΝ των κειμένων

  • Kατηγορίες

  • Αρχείο

  • Σκιά: ο σιωπηλός σύντροφος στο ταξίδι της ζωής μας

  • Ο χορός των θαυμάτων

  • Σημειώσεις για σένα

  • Tags

  • Subscribe to my blog

  • Professional Facebook Page