Οργανισμοί, coaching: η έννοια της “αλλαγής” και η θεραπεία Gestalt

Το βίντεο που χρησιμοποίησα σε ομιλία μου για τη δυναμική της πορείας ενός Οργανισμού ή μιας επιχείρησης και την έννοια του “coaching”

Ο χώρος των Οργανισμών και των επιχειρήσεων είναι ένα συναρπαστικό πεδίο,

στη δυναμική του οποίου αλληλεπιδρούν πάρα πολλά στοιχεία σχετικά τόσο με το άτομο όσο και με την ομάδα.

Στις τελευταίες δεκαετίες συνέβησαν θεαματικές εξελίξεις στη θεώρηση της ίδιας της έννοιας της εργασίας, στην αντίληψη των επιχειρησιακών στόχων και των τρόπων επίτευξής τους, στην υπόσταση των Οργανισμών, στον ρόλο των εργαζομένων και της ιεραρχίας.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αναδύθηκαν πλέον σαφώς οι ανάγκες μεθοδευμένης μελέτης και καλά σχεδιασμένων παρεμβάσεων τόσο στη ζωή των Οργανισμών και των επιχειρήσεων, όσο και στον τρόπο λειτουργίας των εργαζομένων – είτε αναφερόμαστε σε στελέχη είτε σε υπαλλήλους.

Οι τρόποι προσέγγισης και κάλυψης αυτών των αναγκών είναι πολλοί, και συνήθως συνδυάζουν πολλά στοιχεία από διάφορα πεδία γνώσης, με την ψυχολογία να κατέχει κεντρική θέση ανάμεσά τους.

Ταυτόχρονα όμως, το σχήμα και τα όρια του ρόλου των ανθρώπων που αναλαμβάνουν να δουλέψουν σε αυτές τις κατευθύνσεις, δεν είναι ακόμη αρκετά σαφή. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και στις προϋποθέσεις γνώσης και εκπαίδευσής τους, αφού θα ασχοληθούν τόσο με άτομα όσο και με ομάδες.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι όσο πιο υπεύθυνα και συστηματικά είναι κάποιος προετοιμασμένος

γι’ αυτήν την τόσο ιδιαίτερα απαιτητική κατεύθυνση δουλειάς, τόσο αυξάνει τις πιθανότητες της αποτελεσματικότητάς του σε έναν χώρο με πολλές ακόμη θολές περιοχές.

Η όλη σκέψη που χαρακτηρίζει την προσέγγιση Gestalt παρέχει εξαιρετικά γερά θεμέλια και μία ευρύτατη παλέτα εργαλείων για κάποιον που θέλει να μελετήσει τον χώρο των Οργανισμών και των επιχειρήσεων και να δουλέψει με τις τόσο ιδιότυπες ανάγκες του.

Η σημερινή εισήγηση, είναι μια πρώτη και πολύ γενική ξενάγηση σε κάποιους από τους κεντρικούς άξονες της προσέγγισης Gestalt στον χώρο της εργασίας.


Εάν θέλετε μία 2μηνη περίπου σύντομη ενημέρωση

σχετικά με αυτά που κάνω (video-κείμενα, ομιλίες-ομάδες, βιβλία, “Διαμέρισμα 5”, Πολύτεχνο, Playback θέατρο, εργαστήρια, συμπράξεις – συνεργασίες), παρακαλώ σημειώστε το e-mail σας σ’ αυτήν τη φόρμα. Δεν είναι απαραίτητο το όνομα.

http://eepurl.com/dBRg81


 

Εγγραφή στο Newsletter

You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of any email you receive from us, or by contacting us at [email protected]. We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking below, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here: https://mailchimp.com/legal/

 Newsletter Permissions * :